• honlapweblap.hu@gmail.com
  • 70/883 17 68

Webdesign

webdesign

Webdesign

Webdesign vagy webdizájn, a honlapkészítés során meg kell tervezni és meg kell alkotni a honlap megjelenését, forma- és színvilágát. Szem előtt kell tartani a személyre vagy tevékenységre legjobban jellemző oldal elrendezést, a színek összeválogatását és a tartalmat meghatározó betűk típusát, fajtáját.

A webdesign grafikai prezentáció az interneten megjelenő website vagy honlap, illetve más applikációk, objektumok formájában. A web felhasználói körének kiszélesedése következtében a „hétköznapi” felhasználók körében egyre nagyobb igényként jelentkezik a dokumentumok minőségi megjelenése. A legtöbb webdizájner rendelkezik valamely grafikai ismerettel.
Egy hatékony weboldal dizájnját úgy kell megtervezni és megvalósítani, hogy egyensúlyban legyen a szövegek és a grafikák aránya. A személyes, illetve a portfólió oldalakon kívül a honlapnak elsősorban a látogató igényeit kell kielégítenie. Egy oldal lehet alul-, de a másik végletbe esve túldizájnolt is. Olyan szempontokat kell figyelembe venni, mint az átláthatóság, a jó navigáció, sok szöveges tartalom esetén az olvashatóság. Hogy a webdesign minden szempontból sikeres legyen – az ügyfél, a dizájner és a felhasználó jó érzéssel távozzon a honlapról – elsősorban a célját kell, hogy teljesítse. Más és más kritériumok merülnek fel egy céges oldal tervezésénél és egy online galéria esetében.
Felhasznált forrás: Wikipédia: „Webdizájn” (2021.04.18.)